Yrityksestä

Yrityksen tarina


Pohjola ja Vesterinen tapasivat jo parikymppisinä ravintola-alan koulussa Turussa, mutta tiet erkanivat sen jälkeen yli kymmeneksi vuodeksi. Molemmat tekivät töitä alalla ja opiskelivat tahoillaan, kunnes tiet kohtasivat jälleen Turun kauppahallissa Vesterisen tullessa töihin Pohjolan vuonna 2014 perustamaan kasvisravintola Roots Kitcheniin. Alkoi yhteinen taival, ja pian perustettiin ensimmäinen yhteinen yritys Turkuun: Kuori food and wine Oy, joka on kasvisruoallaan niittänyt menestystä ympäri Suomen. 
Vesterinen osallistui Suomalainen Menestysresepti-kilpailuun vuonna 2020 kehittämällään Rostis-piirakalla, joka oli eräänlainen muunnos karjalanpiirakasta. Hän voitti koko kisan Rostenin leipomolle kehittämällään tuotteella. Seuraavana vuonna haettiin kisaan oman tuotteen, suomalaisen härkäpapufalafelin Falleron kanssa. Tällä kertaa kisahevosena oli Marjaana, ja kisa voitettiin taas! Nyt kilpailun voitto oli vieläkin makoisampi, sillä kyseessä oli oma tuote. Falleron ympärille perustettiin uusi yhteinen yritys; Mums Oy. 
Jotta ei jäätäisi yhden tempun poniksi, päätettiin alkaa kehittää lisää tuotteita kaupan hyllyyn. Seuraavaksi vuorossa oli vegaaninen säilyke Kalavale, joka jäljittelee kalaa mutta on valmistettu porkkanasta ja munakoisosta. Uusia tuotteita kehitetään jatkuvasti, ja seuraava uutuus näkee päivänvalon vuonna 2024.

Illustration


Ota yhteyttä


Kysyttävää? Ota yhteyttä!

Illustration
Illustration
Illustration